Русия вероятно ще продължи да атакува енергийната мрежа на Украйна, газовата ѝ инфраструктура

...
Русия вероятно ще продължи да атакува енергийната мрежа на Украйна, газовата ѝ инфраструктура
Коментари Харесай

Какви ги върши Путин? Страшни думи на Столтенберг

Русия вероятно ще продължи да нападна енергийната мрежа на Украйна, газовата ѝ инфраструктура и главните услуги за хората , съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след среща с румънския президент Клаус Йоханис в Букурещ, съобщи Ройтерс.

" Правейки това, когато навлизаме в зимата, демонстрира, че президентът Владимир Путин в този момент се пробва да употребява зимата като военно оръжие против Украйна ", уточни той пред публицисти на конференция в Букурещ преди двудневната среща на министрите на външните работи на страните членки на НАТО, съобщи Българска телеграфна агенция.
-->

" Не можем да оставим Путин да завоюва, това би посочило и на други водачи, че могат да реализират задачите си посредством мощ " , уточни още Столтенберг, представен от Аджерпрес.

" Войната евентуално ще приключи на масата на договарянията, само че резултатът от договарянията зависи от обстановката на бойното поле ", сподели още той.

Министерската среща на НАТО е опция да повторим едно ясно обръщение: " Подкрепяме Украйна ", добави още Столтенберг.

Той добави, че чака едно от посланията на министерската среща на НАТО да бъде за нуждата от увеличение на доставките на противовъздушни системи.

" Вярвам, че всички съдружници ще ратифицират присъединението на Финландия и Швеция към НАТО ", добави още генералният секретар на НАТО, като изрази признателност към Румъния за поддръжката й в този развой.

От своя страна румънският президент Клаус Йоханис акцентира, че НАТО би трябвало да продължи с проекта за укрепване на източния си фланг.

Решението за увеличение на натовските бойци и съоръжение в източния фланг на алианса, взето на срещата на върха в Мадрид, би трябвало да влезе в действие допустимо най-скоро, уточни Йоханис на взаимната конференция със Столтенберг.

Йоханис посочи, че в подтекста на войната в Украйна е нужен повече от всеки път " мощен и взаимен " Северноатлантически алианс. Той добави, че целият черноморски район се нуждае от поддръжка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР